Jalousi


Jalousi - parterapi og individuel psykoterapi

Jalousi er ofte et tema i parterapi og individuel terapi. Derfor kommer her lidt baggrunds viden.


Jalousi - baggrund

Jalousi er følelser forbundet med oplevelsen af at miste en særstilling hos et menneske til fordel for en rival. Jalousi er en smertelig følelse, der bla. rummer vrede og misundelse over for rivalen samt bitterhed, afmagt og mistænksomhed over for det menneske, den jaloux person føler sig svigtet af. Styrken kan variere i grader fra vrede over, at partneren er optaget af en anden, til den dominerende besættelse, der kan blive til egentlig vrangforestillinger.

Jalousi - to typer

Der skelnes mellem den almindelige, dvs. den konkurerende jalousi, der udløses af tabet af en elsket persons kærlighed, og den projicerede/overførte jalousi, der opstår som et forsvar imod sine forbudte ønsker. Disse ønsker  projiceres/overføres ubevidst på partneren. Herved undgår den projicerende person at blive bevidst om sine forbudte ønsker om utroskab. Men prisen er jalousi. "Det er ikke mig, der har lyst til at være utro. Det er dig."

Jalousi - søg hjælp hos parterapeut eller psykoterapeut

Uanset hvilken form for jalousi der er tale om i parforholdet, så er det meget vigtigt, at få hjælp fra en kyndig psykoterapeut til at tale om de ofte ubevidste omstændigheden bag ved jalousien. Man skal have stoppet jalousiens opslidende, skadelige virkning i parforholdet. Man skal lære at rumme sine følelser på godt og ondt. - Søg hjælp hurtigst muligt, jo før jo bedre.

Jalousi - hos kvinder og mænd

Undersøgelser viser, at kvinders jalousi specielt retter sig mod partnerens følelsesmæssige forhold til andre kvinder, medens mænds jalousi provokeres af partnerens seksuelle forhold til andre mænd.

Jalousi kan findes i alle tætte forhold, fx mellem søskende, men tydeligst i kærlighedsforhold.


TNJ Psykoterapi & Parterapi. Haderslevvej 51, 6070 Christiansfeld.
Konsultation efter aftale, anonymitet, spørgsmål eller tidsbestilling. 
Ring direkte nr. 23 25 86 57 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Thorkild N. Jørgensen

Thorkild N. Jørgensen

25 års erfaring som psykoterapeut og parterapeut

Konsultation efter aftale

Ingen tlf. tid
ring eller mail nu
+45 23 25 86 57
tnj@livifokus.dk
Kontaktformular