Tilgivelse


Tilgivelse har to betydninger

- Tilgivelse betyder at holde op med at føle vrede eller bitterhed mod nogen på grund af en krænkelse.
- Tilgivelse betyder også at bære over med og undskylde.

 

Mange lider - kan ikke tilgive

Mange mennesker lider unødigt, fordi de ikke kan tilgive. Ligesom vi spiser burgere fra McDonald`s, selvom det er usundt, så er vi tilbøjelige til at sidde fast i vrede uden at arbejde på at kunne tilgive. Tilgivelse handler om andet og mere end blot at sige ordene: "Jeg tilgiver dig". Tilgivelse er en længere mental rejse, fx med en psykoterapeut (MPF) som rejseleder, mod det land, man håber en dag at kunne træde ind i.

 

Mennesker er forskellige

Mennesker er forskellige, og situationerne er forskellige. Men mennesker, som møder et andet menneske med ydmyghed, har gerne lettere ved at nå frem til at tilgive.Mange opsøger en psykoterapeut, fordi de har et ønske om at kunne tilgive et menneske, da de ved, det er usundt at bære rundt på hadefulde følelser. Men også fordi de har hørt om andre, som har fået det bedre ved at kunne tilgive.

 

Helningsprocessen tager tid

Viften af årsager til at søge psykoterapi eller parterapi er bred, og de terapeutiske veje er mange. Det vigtigste er, at jeg som psykoterapeut går grundigt og langsomt til værks, og at klienten/parret ved og er indstillet på, at helningsprocessen tager tid.

 

Tilgivelse - mindre angst, depression, stress, blodtryk m.m.

Tilgivelse vokser inde i den enkelte. Mennesker, som når frem til en indre tilgivelse af et andet menneske, får et sundere liv, og er langt mindre plaget af angst, depression, stress og søvnløshed. Lige som det fysiske helbred også ændres til det bedre, fx lavere blodtryk, færre muskelspændinger, og sandsynligheden for hjerte-karsygdomme mindskes, viser undersøgelser.

 

Tilgive - parforholdet - bekende sine fejl - give slip

I parforhold kan ordet "tilgivelse" være provokerende, da det antyder, at der er noget eller nogen at tilgive. Man kan føle sig angrebet. Men et parforhold består af to mennesker, og der er som regel også to, som på hver sin måde, og ofte ubevidst, har bidraget til den fastlåste situation. Her er det bedre gensidigt at bekende sine fejl, undskylde og på den måde komme hinanden i møde. 

 


TNJ Psykoterapi & Parterapi. Haderslevvej 51, 6070 Christiansfeld.
Konsultation efter aftale, anonymitet, spørgsmål eller tidsbestilling. 
Ring direkte nr. 23 25 86 57 eller mail: Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Thorkild N. Jørgensen

Thorkild N. Jørgensen

25 års erfaring som psykoterapeut og parterapeut

Konsultation efter aftale

Ingen tlf. tid
ring eller mail nu
+45 23 25 86 57
tnj@livifokus.dk
Kontaktformular